Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

D-DAY 2010: ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΜΟΝΑΔΩΝ

 ΣΥΜΜΑΧΟΙ

1st Army (Big Red One)
Πρόκειται για τον κύριο όγκο των στρατευμάτων των Συμμάχων. Σκοπός τους είναι να ολοκληρώσουν την επική αποβατική ενέργεια στην Ακτή Omaha με την 352η των Γερμανών απέναντι τους, να καταστρέψουν στην συνέχεια την Γερμανική Πυροβολαρχία στο Brécourt Manor και τέλος να καταλάβουν το χωριό Sainte-Mère-Église.

2nd Rangers
Σκοπός της επίλεκτης αυτής δύναμης είναι να καταστρέψουν την επάκτια Γερμανική πυροβολαρχία στο Point Du Hoc που χτυπάει τα αποβατικά σκάφη στην ακτή Omaha, στην συνέχεια να συνδράμουν με την Big Red One στην επίθεση στο Brécourt Manor και τέλος μια δύναμη αναγνώρισης να πέσει με αλεξίπτωτα κοντά στο Sainte-Mère-Église πριν την 101η Αερομεταφερόμενη.

82nd Airborne Pathfinders
Σκοπός τους να εντοπίσουν την πυροβολαρχία στο Point Du Hoc και να κατευθύνουν εκεί τους Rangers. Ακολούθως θα κάνουν την βασική αναγνώριση για να εντοπίσουν την Γερμανική πυροβολαρχία στο Brécourt Manor, και τέλος να ηγηθούν της επιθετικής αναγνώρισης της Big Red One των Ranger στο Sainte-Mère-Église101st Airborne Div.
Πρόκειται για την κύρια δύναμη που θα αφού πραγματοποιήσει αερομεταφορά στην πλάτη των Γερμανών στο Sainte-Mère-Église, θα προσπαθήσει να υπερφαλαγγίσουν την Γερμανική άμυνα εκεί, ενώ στην πρώτη φάση μια μικρή δύναμη θα συνδράμει με τους Rangers στην προσπάθεια κατάληψης του Point Du Hoc.

41st British Royal Marines
Αφού λάβουν μέρος στην απόβαση στην ακτή Omaha μαζί με τον κύριο όγκο των Συμμαχικών στρατευμάτων, θα αναμένουν τις Συμμαχικές δυνάμεις να καταλάΣτην επιχείρηση για την καταστροφή της πυροβολαρχίας στο Brécourt Manor έχουν την κύρια ευθύνη αφού θα είναι η δύναμη που θα τοποθετήσει τα εκρηκτικά στα πυροβόλα. Τέλος θα συνταχθεί με την Big Red One στην επίθεση στο Sainte-Mère-Église


ΓΕΡΜΑΝΟΙ

352nd Infantry Division

Είναι η δύναμη που αμύνεται στην Ακτή Omaha και σκοπό έχει να εμποδίσει την Συμμαχική απόβαση. Σε δεύτερο χρόνο, θα επανρδώσει την πυροβολαρχία στο Brécourt Manor, με σκοπό να εμποδίσει την καταστροφή τους από τους Συμμάχους. Τέλος είναι η δύναμη που θα αμυνθεί μέχρις εσχάτων στο Sainte-Mère-Église προσπαθώντας να ανακόψει την περαιτέρω προώθηση τους στην Γαλλία.

6 Fallschirmjäger Reg.

Το επίλεκτο τμήμα των αλεξιπτωτιστών, θα αμυνθεί στην ακτή Omaha, ενώ θα κάνει την αναγνώρηση για τα Waffen SS στο Brécourt Manor. Τέλος θα αποτελέσει την πρώτη γραμμή άμυνας στο Sainte-Mère-Église.

916 Kriegsmarine-Infanterie


Πρόκειται για την πρώτη γραμμή άμυνας στην Ακτή Omaha που θα θεχθεί τον κύριο όγκο της Συμμαχικής επίθεσης.


90th Artillery Regiment
Μια επίλεκτη πυροβολαρχία που θα επανδρώσει το επάκτιο πυροβολείο στο δυσπρόσιτο Point Du Hoc με σκοπό να βυθίζει όσο περισσότερα Συμμαχικά αποβατικά μπορεί. Στην άμυνα στο Brécourt Manor θα αμυνθεί μαζί με την 352η και το ίδιο θα κάνει και στην τελική επική μάχη στο Sainte-Mère-Église

Waffen SS
Κατά την διάρκεια της απόβασης αποτελούν την φρουρά του Γερμανού Στρατηγού. Στην άμυνα στο Brécourt Manor θα έχουν αποστολή να δολοφονήσουν τον Στρατηγό των Συμμάχων αποσυντονίζοντας την επίθεση. Τέλος, στην άμυνα στο Sainte-Mère-Église έχουν σκοπό να εντοπίσουν τους Rangers και να τους εμποδίσουν από το να ολοκληρώσουν την αποστολή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: