Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

D-DAY 2012: GAMEPLAY - ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΤΕ (2012 edition)


ΓΕΝΙΚΑ
Η κύρια διαφοροποίηση με την περσινή χρονιά, είναι ότι αν και το παιχνίδι αποτελείται από 2 φάσεις, αλλά με περισσότερες υποαποστολές (μυστικές ή φανερές)
Η κάθε φάση θα διαρκεί 1,5 ώρα μέσα στην οποία θα πρέπει να ολοκληρώσουν όσο το δυνατό περισσότερες αποστολές, συλλέγοντας περισσότερους πόντους ώστε να αναδειχθεί η νικήτρια πλευρά.


Κάθε αποστολή δίνει συγκεκριμένους πόντους.
Omaha Beach  - 1ο επίπεδο …………………………………………………100
Omaha Beach - 2ο επίπεδο …………………………………………………100
Omaha Beach - 3ο επίπεδο …………………………………………………100
Pointe Du Hoc ………………………………………………………………………100
Omaha Beach - καταστροφή αποβατικών   |   12 x 10π………..120
Caen - Σημαία 1………………………………………………………………..……100
Caen - Σημαία 2………………………………………………………………………100

 Εκτός των αποστολών που θα ανακοινωθούν, υπάρχουν και αποστολές γνωστές μόνο σε μία εκ των ομάδων, αποστολές που η αντίπαλη ομάδα θα ενημερωθεί σχετικά την ώρα ου παιχνιδιού. Και αυτές οι αποστολές δίνουν εξ’ίσου σημαντικούς πόντους, οι οποίοι όμως δεν θα ανακοινωθούν δημόσια

ΦΑΣΗ 1: OMAHA BEACH / POINTE DU HOC
Γερμανοί, Ακτή Omaha
Η 352 Infanterie  θα αμυνθούν σε τρία επίπεδα
(με τον Γερμανό Στρατάρχη να έχει στήσει το στρατηγείο (2 σημαίες) στο 3ο επίπεδο.
Οι Γερμανοί θα ξεκινήσουν να αμύνονται μετά από παρατεταμένο σφύριγμα των διαιτητών, άσχετα με το εάν έχουν «φθάσει» τα πρώτα αποβατικά ή όχι. Απαγορεύεται δηλαδή οποιαδήποτε χρήση marker πριν το σήμα των διαιτητών.
Respawn Γερμανών: Κάθε Γερμανός που θα χτυπηθεί θα πρέπει να ανέβει ένα επίπεδο πιο πάνω από αυτό που αμύνεται. Δηλαδή εάν χτυπηθεί κάποιος στο 1ο επίπεδο θα πρέπει να βάλει το χέρι στο κεφάλι χωρίς να χρησιμοποιεί το marker του και να αποχωρήσει από το επίπεδο, πηγαίνοντας στο αμέσως πιο πάνω (2η γραμμή άμυνας). Ομοίως αν χτυπηθεί κάποιος στο δεύτερο επίπεδο, θα αποχωρήσει με το χέρι στο κεφάλι (χτυπημένος) στο πιο πάνω επίπεδο. Τέλος, εάν χτυπηθεί κάποιος από το τρίτο και τελευταίο επίπεδο, θα πρέπει να αποχωρήσει προς το Players Area ακολουθώντας το κατηφορικό μονοπάτι αριστερά του 3ου Επιπέδου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όποιος «Γερμανός» από το 1ο επίπεδο το εγκαταλείψει ακόμα και για refill αέρα, ΔΕΝ μπορεί να επιστρέψει στο 1ο επίπεδο αλλά παραμένει σε όποιο από τα άλλα 2 θέλει.
Εάν οι Σύμμαχοι καταλάβουν το Στρατηγείο των Γερμανών ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της 1, 5 ώρας, τελειώνει η Φάση.
Σκοπός των Γερμανών να αποτρέψουν τους Συμμάχους να πραγματοποιήσουν την απόβαση, και σε περίπτωση που δεν μπορέσουν, να κρατήσουν ασφαλές το στρατηγείο έως την λήξη του χρόνου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν και η ακτή θα είναι ορισμένη, οι Γερμανοί μπορούν να χτυπηθούν από τους Rangers στο 3ο επίπεδο άμυνας σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού.
ΕΠΙΣΗΣ: Οι Rangers μπορούν να βάλουν κατά του 2ου επιπέδου αλλά δεν μπορούν να κινηθούν απευθείας σε αυτό. (μπορούν να βάλουν από τον πάνω δρόμο)


Η αποβατική δύναμη θα βρίσκεται συγκεντρωμένοι πίσω από τα οικήματα. Θα μπορούν να επανδρώσουν τα αποβατικά, από την στιγμή που ο καταπέλτης (πόρτα) είναι ανεβασμένος. Κάθε «αποβατικό» μπορεί να δεχθεί 15 παίκτες. Με το που πέφτει ο καταπέλτης, οι παίκτες μπορούν να φύγουν και να επιτεθούν.
Στα γύρω κτήρια θα υπάρχουν παίκτες που θα προσομοιώνουν το Ναυτικό Πυροβολικό που θα υποστηρίζει με βολές την απόβαση.
Respawn Συμμάχων: Κάθε σύμμαχος που θα χτυπηθεί θα πρέπει να αποχωρεί από το παιχνίδι με το χέρι πάνω στο κεφάλι και χωρίς να χρησιμοποιεί το marker του, και να κατευθύνεται πίσω από τα αποβατικά στα κτήρια. Από εκεί και πέρα μπορεί να ξαναμπεί σε αποβατικό ή σε σταθερό πολυβολείο όταν έρθει η σειρά του. Τα respawn σε αυτή την φάση είναι «άπειρα». Οι Σύμμαχοι μπορεί να χτυπηθούν είτε βγαίνοντας από το αποβατικό, είτε κατά την κίνηση του σε αυτό (από το σημείο τάξης), είτε ενώ είναι μέσα σε αυτό. Επίσης, μπορεί το αποβατικό να βληθεί από το Γερμανικό πυροβολείο στο Point Du Hoc, το οποίο θα εξομοιωθεί με διαιτητή ο οποίος θα ανακοινώσει στους παίκτες του αποβατικού ότι είναι dead, και θα πρέπει να αποχωρήσουν για respawn. Διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι το βληθέν αποβατικό δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 5 λεπτά.
Εάν οι σύμμαχοι καταλάβουν το 1ο επίπεδο των Γερμανών τότε σταματάει η χρήση αποβατικών (προσομοιώνοντας την ασφαλή άφιξη των οχηματαγωγών – οι πρώην πεζοναύτες ξέρουν) και θα  πρέπει να τοποθετήσουν την σημαία εντός του πολυβολείου το οποίο θα λειτουργήσει σαν σημείο Respawn. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να ξαναμπούν οι χτυπημένοι σύμμαχοι στο παιχνίδι πρέπει να συμπληρωθούν 10 χτυπημένοι παίκτες
Εάν οι σύμμαχοι καταλάβουν και το 2ο επίπεδο (να μην έχουν μείνει Γερμανοί), το Respawn μεταφέρεται κάτω από το «γιαπί» , και για να ξαναμπούν οι Σύμμαχοι πρέπει να συμπληρωθούν 10 παίκτες
Σκοπός των Συμμάχων είναι καταλάβουν το στρατηγείο των Γερμανών πριν την ολοκλήρωση της 1,5 ώρας παιχνιδιού

Γερμανοί, Point Du Hoc
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο αριθμός των εμπλεκόμενων δυνάμεων είναι συγκεκριμένος, και καμία πλευρά δεν θα μπορεί να εμπλέξει περισσότερους παίκτες από τον προκαθορισμένο από την Διοργάνωση αριθμό.
Οι σκληροτράχηλοι Γερμανοί Waffen SS στο Point Du Hoc, έχουν αποστολή να λαμβάνουν συντεταγμένες στόχων από τον Γερμανό Στρατάρχη, και να τις πραγματοποιούν στοχεύοντας τα αποβατικά [σχετικά υπάρχει το ειδικό manual]. Επίσης θα πρέπει να προστατευόσουν το πυροβόλο τους από εχθρικές ενέργειες.
Κατά την τάξη τους, μπορούν να εκπέμψουν περίπολα ή σκοπιές το πολύ 50 μέτρα περιμετρικά του οικήματος.
Respawn Γερμανών: Διαιτητής θα στήσει Respawn Point στα 75 περίπου μέτρα πίσω από το σημείο του «πυροβόλου» σε σημείο χωρίς οπτική επαφή με το κτήριο. Κάθε Γερμανός που θα χτυπηθεί θα πηγαίνει στο Respawn Point, όπου μόλις μαζεύονται 5 παίκτες θα ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την επίβλεψη του Διαιτητή έως περίπου 20 μέτρα από το Resapwn Point (προστασία από βολές).
ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ: Σε περίπτωση που δεν καταληφθεί το Πυροβολείο εντός της 1 ώρας, τότε σταματάνε τα respawn και από τις 2 πλευρές. Οι Χτυπημένοι παίκτες μεταφέρονται είτε στην πλευρά τους στην Ακτή Omaha είτε στο players Area.  Σε περίπτωση κατάληψης του Πυροβολείου από τους Rangers αυτοί μπορούν να συνεχίσουν αλλά με όσους παίκτες τους έχουν απομείνει.

Σύμμαχοι, Point Du Hoc
Οι Rangers έχουν σκοπό να καταστρέψουν το Γερμανικό πυροβόλο ώστε να πάψει να δημιουργεί απώλειες στα αποβατικά, και μετά να επιτεθούν από πίσω στις Γερμανικές θέσεις στην Ακτή Omaha. ΠΡΟΣOΧΗ: Οι Rangers δεν μπορούν να κινηθούν εναντίων των Γερμανών στην Omaha αν δεν καταστρέψουν το πυροβόλο στο Point Du Hoc.
Respawn Rangers: Ο Διαιτητής θα στήσει Respawn Point στο σημείο που θα του υποδείξει ο Επικεφαλής των Ranger, περίπου 80-100 μέτρα από το κτήριο, όπου μόλις μαζεύονται 5 παίκτες θα ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την επίβλεψη του Διαιτητή έως περίπου 20 μέτρα από το Resapwn Point (προστασία από βολές).
Σκοπός των Ranger είναι αρχικά να παρενοχλούν το πυροβολείο ώστε να μην μπορεί να πραγματοποιεί βολές, και μετά να το καταλάβουν ώστε να ανοίξουν τον δρόμο ώστε να κινηθούν στην «πλάτη» της Γερμανικής άμυνας στην Ακτή Omaha.Εάν γίνει αυτή η κίνηση, ο διαιτητής θα στήσει νέο σημείο Respawn στα 100 μέτρα από το Στρατηγείο των Γερμανών (ίδια διαχείριση με το προηγούμενο).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την ολοκληρωτική κατάληψη του Point Du Hoc,  οι Διαιτητές θα δώσουν το ελεύθερο στους Rangers να συνεχίσουν την κίνηση τους και να χτυπήσουν το 3ο επίπεδο των Γερμανών από πίσω από οποιδήποτε σημείο. Οι Rangers θα ακολουθούνται από Διαιτητή.
ΕΠΙΣΗΣ: Οι Rangers μπορούν να βάλουν κατά του 2ου επιπέδου αλλά δεν μπορούν να κινηθούν απευθείας σε αυτό. (μπορούν να βάλουν από τον πάνω δρόμο)
.

ΦΑΣΗ 2: BATTLE FOR CAEN
Γερμανοί,  Caen
Σε 2 σημεία του χώρου (βλ.χάρτες), θα τοποθετηθούν Γερμανικές σημαίες. Όλες οι δυνάμεις των Γερμανών θα αμυνθούν στην «πόλη».
Respawn Γερμανών: Σε σημεία του χάρτη αναφέρονται τα 2 σημεία Resapwn των Γερμανών με παρουσία διαιτητή. Κάθε Γερμανός που θα χτυπηθεί θα πηγαίνει στο Respawn Point, όπου μόλις μαζεύονται 10 παίκτες θα ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την επίβλεψη του Διαιτητή. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Σύμμαχοι μπορούν να καταλάβουν κάποιο σημείο Respawn τοποθετώντας δική τους σημαία Respawn, και πλέον να κάνουν Respawn εκεί. Οι Γερμανοί χάνουν έτσι το σημείο Respawn, αλλά μπορούν να το ανακαταλάβουν

Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (άγνωστο για τους παίκτες) ο Διαιτητής θα σταματήσει το Respawn και θα «μαζεύει» τους παίκτες μέχρι να λήξει το παιχνίδι.
Σκοπός των Γερμανών είναι να υπερασπιστούν την πόλη (2 σημαίες). Εάν καταληφθούν και οι 2 σημαίες από τους Συμμάχους, θα πρέπει να προσπαθήσουν να τις ανακαταλάβουν.

Σύμμαχοι,  Caen
Με την καθοδήγηση της Διαιτησίας, οι Σύμμαχοι θα ξεκινήσουν από το ίδιο σημείο με το Pointe Du Hoc της 1ης Φάσης), και δημιουργούν προχωρημένη βάση Respawn Point, λίγο πιο κάτω, που την φρουρεί μικρή δύναμη. Ένα 2ο σημείο Respawn (σημαία) μπορούν να δημιουργήσουν στο δάσος πριν την Caen.
Respawn Συμμάχων: Κάθε «σύμμαχος» που θα χτυπηθεί θα πηγαίνει στο Respawn Point, όπου μόλις μαζεύονται 10 παίκτες θα ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι με την επίβλεψη του Διαιτητή. 
Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (άγνωστο για τους παίκτες) ο Διαιτητής θα σταματήσει το Respawn και θα «μαζεύει» τους παίκτες μέχρι να λήξει το παιχνίδι.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Σύμμαχοι μπορούν να καταλάβουν κάποιο σημείο Respawn των Γερμανών τοποθετώντας δική τους σημαία Respawn, και πλέον να κάνουν Respawn εκεί. Οι Γερμανοί χάνουν έτσι το σημείο Respawn, αλλά μπορούν να το ανακαταλάβουν
Σκοπός των Συμμάχων είναι να καταλάβουν την πόλη, καταλαμβάνοντας και τα 2 σημεία με Γερμανικές σημαίες.
Με το που καταλάβουν και την 2η σημαία, θα πρέπει να τις κρατήσουν ανέπαφες μέχρι την λήξη του χρόνου. Εάν κάποια από τις 2 σημαίες ανακαταληφθεί από τους Γερμανούς, η διαδικασία επαναλαμβάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: